Bedrijfsfysiotherapie

Veel lichaamlijke klachten van uw werknemers zijn arbeidsgerelateerd. De klachten kunnen ontstaan door een verkeerde werkhouding, verkeerde beweging of zelfs onderbelasting (kantoorpersoneel). Dit kan leiden tot overbelasting en zodoende tot klachten. Fysiocare & Consultancy is een bedrijvenservice van ons paramedisch centrum.

Wat houdt deze bedrijvenservice in?

Fysiocare & Consultancy verleent bedrijfsfysiotherapeutische diensten aan bedrijven in de regio Wierden. Deze diensten bestaan hoofdzakelijk uit de volgende onderdelen: 1. Voorlichting en advisering 2. Consultatie en behandeling 3. Preventie

1. Voorlichting en advisering

Een van de services houdt onder andere in voorlichting geven op locatie. Deze voorlichting kan bestaan uit een theoretisch en een praktisch gedeelte, die afgestemd wordt op uw bedrijf. Ter advisering kunnen we werkplekken en werkhoudingen in het praktijk gedeelte optimaliseren dit zou ook om individuele gevallen kunnen gaan.

2. Consultatie en behandeling

Sinds de invoering van de directe toegankelijkheid voor fysiotherapeuten is het voor berdrijven en personeel mogelijk, makkelijker en sneller om geholpen te worden. Een personeelslid met een lichaamlijk probleem kan onze praktijk direct bereiken en dezelfde dag meestal nog terecht voor een consult, ook buiten kantooruren behalve in het weekend.

3. Preventie

Een anderen bedrijvenservice is het in optimale conditie brengen van personeel. Dit gebeurt onder professionele begeleiding van een fysiotherapeut. De praktijk beschikt over professionele software (health software) (klik op de onderstaande link voor meer informatie) om testen af te nemen en programma's op te stellen. Hierdoor zijn we instaat een arbeidsgerelateerd fitnessprogramma op te stellen. Het voordeel hiervan is dat blessures tijdig gesignaleerd kunnen worden en het programma hierop aangepast kan worden.

Immers, een gezonde werknemer is een zorg minder. Fysiocare & Consultancy helpt uw bedrijf gezond maken.